Babalar Günü'nün Tarihi ve Önemini Anlatan Mesajlar

Bikutumutluluk

Dünyada farklı zamanlarda kutlanan babalar günü tarihi, ilk kez 1900'lerin başlarında ABD'de önerilir. Anneler gününün kutlanması o günlerde devam ederken babaların emeklerini görmezden gelmek istemeyen çocukların farkındalık oluşturur. Bu kapsamda, babalar günü tarihi 1972'de resmi gün kabul edilerek her gün kutlanma kararı alınır. Böylece, babalar günü tarihi hayatları boyunca çocuklarını koruyup kollamaktan hiç vazgeçmeyen babaların bir gün değil her gün hatırlanmasını sembolize eder. 

Tüm bunlar ışığında, babalar günü tarihi nasıl ortaya çıkmıştır, babalar günü neden kutlanır, sorularına yazımızda cevap bulabilirsiniz. Gelin bu anlamlı günü en özel hediyelerle taçlandıracak alternatiflerimize göz atabilirsiniz...

Babalar Günü Tarihi Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Babalar günü tarihinin ortaya çıkışında 2 kadının çok büyük rolü vardır. Yaşanılan bu tarihsel süreçte ABD'de 5 Temmuz 1908'de herkesi derinden sarsan bir maden kazası gerçekleşir. Trajik bir şekilde hayatını kaybeden emekçi insanlar ailelerini ve evlerini geçindirmeye çalışan babalardır. Bu konuda ilk girişimci kadın olan Grace Golden Clayton, başta ölen kişileri anmak ve tüm babaları onurlandırmak için bir ayin töreni önerir. 

5 Temmuz 1908'de Batı Virginia'nın Fairmont kentinde düzenlenen bu törenle ilk babalar günü tarih sayfalarına kazınır. Babalar günü tarihinin belirlenmesinde ikinci adım ise Amerikan iç savaş gazisinin kızı Sonora Smart Dodd tarafındandır. Dodd, annelerinin yokluğunda babasının kendisini ve 5 kardeşini tek başına büyüttüğünü ifade eder. Bu nedenle, babasının doğum gününü babalar günü tarihi olarak ABD başkanına önerir. Ön hazırlıkların 5 Haziran'a yetişmemesi sebebiyle 19 haziranda babalar günü kutlaması yapılır. Takvimler 1970'li yılları gösterdiğinde babalar günü tarihleri her yıl haziran ayının üçüncü pazarı olarak resmiyetle kazanır. O tarihten bugüne, babalar günü ne zaman sorusuna Haziran ayının 3. pazarı yanıtını verebiliriz.

Babalar Günü Neden Kutlanır?

Babalar günü, çocukların babalarına minnet duygusuyla yaklaştığı özel bir gündür. Omzunuzda elini her an hissettiren, her düştüğünüzde sizi kaldıran, bilgisiyle size yol gösteren, dağ gibi arkanızda duran babanızı küçük bir armağanla mutlu etme şansını bugünde yakalayabilirsiniz. Maddi değerlerden uzak, saf sevgiyle yola çıktığınız fikirler paha biçilemez hediyeleri ortaya çıkarabilir. Ayrıca, babalar günü tarihinin oluşturduğu sıcak ambiyans benzersiz hediye tasarımlarıyla taçlandırılabilir.

Babalar Günü Etkinlikleri Denilince Nasıl Bir Program Yapılabilir?

Babanıza yılda bir gün değil her gün değerli hissettireceğiniz babalar günü tarihine özel bir program hazırlayabilirsiniz. Babanız için bu özel günde planlayacağınız etkinlik doğrudan babanızın karakteri, ilgi alanları ve zevkleri ile yakından ilişkilidir. Babalar günü tarihine özel ev ortamında ailenizle iç içe güzel bir yemek yiyebilir, eğlenceli aktiviteler planlayabilirsiniz. Babanızın en mutlu gününde yaşadığınız bu güzel anları da bir fotoğraf karesi unutulmaz kılar. Babalar günü mesajlarını içeren motto kartı kartpostalı ise duygularınızı kelimelere dökmenin en iyi yoludur. Ayrıca, kartpostala yazdığınız duygularınızla kombinlenen eşsiz hediye kutuları babanıza ne kadar değer verdiğinizi gösterebilirsiniz. 

Babalar Günü Tarihine Özel Hediye Alternatifleri

Her yaşınızda sizi destekleyen babanıza layık bir hediye almak için babalar günü tarihi büyük bir fırsat! Kendi babanızı mutlu etme imkanı yakalarken aynı zamanda amcanız, dayınız, dedeniz, kardeşiniz, arkadaşınız ya da eşinizin de babalar gününü kutlayabilirsiniz. Bikutumutluluk, babalar gününe özel hediye seçeneklerini geniş bir portföyde sunar. Babanıza özgün tasarım bir kutuyu seçebilmek için zevklerini, yaşam tarzını ve beğenileri göz önünde bulundurmanız süreci kolaylaştırır. Çocuklarını iyi şartlarda yetiştirmek için alın teriyle yıllarca çalışan babalar, şüphesiz özel bir hediyeyi hak eder! İşte bizden birkaç babalar günü hediye alternatifi: 

Collection Bikutumutluluk Baba Olmak Babalar Günü Hediye Kutusu babaların beğenisini kazanacak bir hediye önerisi. Kutu içeriğinde yer alan French press ile hazırlanabilecek özel Tchibo black'n white öğütülmüş filtre kahvesi onun damak tadına uygun lezzetler sunar. Baba olmak etiketiyle tasarlanan kupada leziz kahvesini yudumlayan babanız yıllarca sizi hatırlayabilir. Hoş aroması ile kahvenin yanında Kahraman Baba Madlen Melodi çikolata kutusu ise müthiş bir seçim!

Bikutumutluluk Seni Seviyorum Babacığım Hediye kutu setinde; vizon renkte kartlık ve şeffaf anahtarlık babanız için düzen oluşturarak konfor alanını genişletir. Special Blend Taxo Coffee filtre kahve serisi ile seni seviyorum babacığım kupası muhteşem ikilidir. Baskılı ve kapaklı defteri babanız kullanırken aklının bir köşesinde siz yer alırsınız! Beyaz mermer kutu ambalajı asil görünümüyle son noktayı koyar. Babalar günü tarihini taçlandıracak bu hediye ile onu mutlu edebilirsiniz. 

Colection Bikutumutluluk Siyah Cool Baş Harf Hediye kutusu ciddiyeti ve asaleti anlatan siyah renkten gücünü alır. Kutu tasarımın içeriğinde bulunan Madlen melodi çikolatalar babanıza mutluluk verir. Babanızın baş harfine göre seçebileceğiniz kupa ile siz her zaman onun yanı başındasınız. Eğer babanızın yoğun bir çalışma hayatı varsa yapılacaklar listesi defteri, tasarım spiralli defter ve jel kalem kombini ile bu hediye kutusu doğru bir tercih olacaktır!

Siz de Bikutumutluluk üzerinden en özel babalar günü hediyelerini keşfedebilir, dilediğiniz şekilde sürpriz kutunuzu dizayn edip babalar günü tarihinde ona sunabilirsiniz.

Diğer Yazılar
Yakin Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi Fikirleri

Yakin Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi Fikirleri

Yakın arkadaşınızın doğum günü için unutulmaz bir hediye seçmek istiyorsanız, Bikutumutluluk'un geniş koleksiyonunda birçok harika seçenek bulabilirsiniz. Arkadaşa hediye kutusu, arkadaşlık kupası, kitaplar, ajanda ve dekoratif ürünler gibi birçok alternatif arasından ona en uygun olanı seçebilirsiniz. Sevgi dolu notlar ve özel anılarla dolu bir hediye kutusu veya kişisel zevklerine uygun bir kitap, yakın arkadaşınıza özel bir doğum günü hediyesi olabilir. Bikutumutluluk'un çeşitli seçenekleriyle, onu mutlu edecek ve özel hissettirecek bir hediye bulmak artık çok kolay!

Bikutumutluluk
Çiçekli Hediye Kutusu Nereden Alınır

Çiçekli Hediye Kutusu Nereden Alınır

Bikutumutluluk'un çiçekli hediyeler kategorisi, sevdiklerinize özel anlar yaşatmanın ve duygusal bağları güçlendirmenin en zarif yolu. Papatyalı, ayçiçeği desenli, renkli ve dekoratif çiçekli hediye kutuları arasında seçim yaparak sevdiklerinizin kalbini çalabilirsiniz. Her kutu, özenle seçilmiş takılar, parfümler, çikolatalar ve özel tasarım bileziklerle dolu, unutulmaz bir deneyim sunar. Bikutumutluluk ile çiçekli hediyeleri keşfedin, sepetinize ekleyin, birleştirin ve sevdiklerinize gönderin!

Bikutumutluluk
Bikutumutluluk.com'da Kapıda Ödeme Hediye İmkanı

Bikutumutluluk.com'da Kapıda Ödeme Hediye İmkanı

Bikutumutluluk.com, kapıda ödeme imkanıyla kullanıcılarına kolay ve güvenli alışverişin kapılarını aralıyor. Kredi kartı kullanmayanlar için havale ya da kapıda ödeme seçenekleriyle hızlı teslimat ve kişiye özel hediyelerle sevdiklerinizi mutlu edin.

Bikutumutluluk