Kadınlar Günü'nün Tarihi ve Anlamı: Neden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?

Bikutumutluluk

Kadınlar Günü'nün Tarihi ve Anlamı: Neden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?

Dünya Kadınlar günü, kadınların haklarını savunarak 'biz de varız' dedikleri bir direnişle ortaya çıkmıştır. Kadınların mücadele ateşini meşale gibi taşıyan hür kadınlarını sembolize eden 8 Mart günü birçok anlamı da ifade eder. Dayanışma ve barış gücünün ne kadar değerli olduğunu hatırlatan kadınlar, geleceği de şekillendirir. Günümüzde, birçok haksızlıkla mücadele eden kadınların yılda bir kere de olsa hatırlandıklarını hissetmek gülümsemeleri için büyük bir nedendir. Kadınlar gününün tarihi, hafızalarda yer edinerek her yıl düzenli kutlanmasıyla beraber hatırlandıklarını ufak bir hediye ile taçlandırılması paha biçilemezdir. Peki 8 Mart Dünya Kadınlar gününün tarihi ve anlamı hakkında bilinmesi gerekenler neler, nasıl ortaya çıkmıştır? Bu anlamlı günün bize ifade ettiklerini gelin bir gözden geçirelim...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tarihi Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

1800'lü yıllarda Amerika'da tekstil fabrikasında çalışan kadınların başlattıkları grevde dünya acı bir reçeteye tanıklık etti. 40.000 kadın işçinin daha iyi çalışma koşulları için yaptıkları grevde, grevi bastırmak isteyen polislerin fabrikaya kilitlediği kadınlardan 129'u çıkan yangında can verdi. Danimarka başta olmak üzere bu yaşanan olaydan dolayı kadınlar, yaslarını tüm dünyada duyurmaya başladılar. Kadınlar gününün tarihinin belirlenerek 'Dünya Kadınlar Günü' haline gelmesi Birleşmiş Milletler'in 1977'de ilanıyla resmileşti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kökenleri Amerika kıtasına dayansa da toplumlar kadınların iç sesleri olarak benimseyerek kadınlar gününün tarihine anlam yüklemiştir. Ülkemizde ise ilk kez 8 Mart 1921'de kutlanırken 1975 yılından sonra ülkenin her yerinde kutlanmaya başlamıştır. 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün Tarihi ve Anlamı Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Kadınlar günü anlamı, yılda bir kutlanan genel bir günden ibaret değildir. Bu tarih kadınların iş hayatında gerçekleşen bir hadise neticesinde çıksa da resmileşen kadınlar gününün tarihi günümüzde de tüm kadınların sesi olur. Şiddet gören kadınlar ya da toplumdan dışlanan kadınlar; kadınlar gününün tarihinde bir gün de olsa 'ben de varım' diyerek haykırırlar. Bir kadın; evinde kucaklayıcı eş ya da anne, okulda şefkatli öğretmen, hastanede yardımsever doktor, restaurantta en iyi aşçı ve hayatın her yerinde. Kadınların toplumda hak ettikleri itibarı görmeleri ve yaşamın her alanında daha çok yer almalarını sağlamak için 8 mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi ve anlamının önemi dikkate alınmalıdır. 

Yaşamın her yerinde emekçi kadınlar, kadınlar gününün tarihinde kendilerini tekrar keşfetmek için farkındalık oluşturur. Ömür boyu minnettarlığınızı sunacağınız kadınlarımız anneniz, kızınız, eşiniz, komşunuz ya da arkadaşınız olabilir. Onlara yılda bir gün olan kadınlar gününün tarihinde değil her gün değerli olduğunu hissettirmenizin yolu anneler günü tarihine özel hediyelerden geçer. 

Kadınlar Gününe Özel Hediyeyi Nasıl Seçerim, Diyorsanız...

Kadınların kendilerini özel hissedeceği anları ölümsüzleştirmek için kadınlar gününe özel hediyeler şahane bir fikir! Sevgi, fedakarlık ve hoşgörüyü en iyi anlatan ve yaşayan kadınlara kalıcı bir teşekkür için kadınlara özel tasarlanmış hediye kutuları inanılmaz bir armağan. Takvimde işaretlediğiniz kadınlar gününün tarihinin altını kalın çizgiyle kazımanız oldukça değerli.

Bikutumutluluk, kadınlar gününe özel hediye deyince yüzünüzü gülümsetir. Tempolu hayat döngüsünde kadınlar gününün anlam ve önemini ne kadar bilseniz de hediye seçiminde kararsız kaldığınızda tüm alternatifleri düşünen Bikutumutluluk'ta özel hediye kutu tasarımları ilginizi çekebilir. Hediye tercihinde içeriğindeki parçaların uyumu ve son ambalaj olan kutu tasarımının sunumu sevdiğinizde en iyi intibahı bırakmaya yeterli! Kadınlar gününün tarihinde her kadının zevkleri, yaşam tarzı ve beğenileri farklı olsa da ona önemli hissettirecek özgün hediyeler mutluluk kaynağı olabilir.

Collection Bikutumutluluk Mutlu Bi Mola Kutusu kadınların kalbini ısıtacak bir hediye önerisi. Hello baskılı kupa ile hayata yeni bir merhaba demek fırsatını kadın sevdikleriniz hatırlayabilir, kutu içeriğinde olan özel nesil filtre kahveyi pratik French pressinde hazırlayarak duygu ve düşüncelerini anlık olarak sizinle paylaşabilir. Kadınlar için çiçekler saflığın sembolü iken eşsiz bir kurutulmuş çiçeği ömür boyu saklayarak sizi anımsayabilir.

Hayatı çekip çeviren kadınların hep yüzü gülsün, hiç üzülmesin istersiniz. Bunu özel bir araya getirilmiş güzel parçalarla şık bir kutu içinde sevdiğiniz kadına vermeniz mümkün! Collection Bikutumgutluluk Mutluluk Kendini Gülümserken Bulduğun Anlarda Saklı Hediye Kutusu, sabırla sizi dinleyen kadınların sesi olmaya aday bir aranjman. Bitkileri büyütüp yetiştirmek sabır ve şefkat ister aynı kadınların doğasında olduğu gibi. Hediye kutusunun içeriğinde yer alan sukulenti sevgisiyle büyüttüğüne şahit olabilirsiniz. 

Kadınlar gününün en anlamlı hediyesi şüphesiz konseptli takvimlerdir. Ayrıca, kadınların öne çıktığı bir gün olan kadınlar günününde ajanda tercihi yeni başlangıçlara imza atabilir. Yılbaşı çiçeği kokulu bardak mum mis gibi kokusu ile kadın olmanın haklı gururunu yaşatırken karşılıklı zamanlarınızı çoğaltacağınız bir Rürk kahvesi fincanının çikolatayla buluşmasının tarifi yoktur.

Siz de Bikutumutluluk aracılığıyla en farklı kadınlar günü hediyesi çeşitlerine ulaşabilir, geniş ürün çeşitliliği arasında en özgün hediye seçeneklerini keşfedebilirsiniz. Dilediğiniz şekilde sürpriz kutunuzu dizayn etmek isterseniz Bikutumutluluk'ta bulunan özel kutular arasından seçim yapabilir ve kadınlar gününün tarihinin altını çizen için en özel hediyeye ulaşabilirsiniz.

Diğer Yazılar
Yakin Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi Fikirleri

Yakin Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi Fikirleri

Yakın arkadaşınızın doğum günü için unutulmaz bir hediye seçmek istiyorsanız, Bikutumutluluk'un geniş koleksiyonunda birçok harika seçenek bulabilirsiniz. Arkadaşa hediye kutusu, arkadaşlık kupası, kitaplar, ajanda ve dekoratif ürünler gibi birçok alternatif arasından ona en uygun olanı seçebilirsiniz. Sevgi dolu notlar ve özel anılarla dolu bir hediye kutusu veya kişisel zevklerine uygun bir kitap, yakın arkadaşınıza özel bir doğum günü hediyesi olabilir. Bikutumutluluk'un çeşitli seçenekleriyle, onu mutlu edecek ve özel hissettirecek bir hediye bulmak artık çok kolay!

Bikutumutluluk
Çiçekli Hediye Kutusu Nereden Alınır

Çiçekli Hediye Kutusu Nereden Alınır

Bikutumutluluk'un çiçekli hediyeler kategorisi, sevdiklerinize özel anlar yaşatmanın ve duygusal bağları güçlendirmenin en zarif yolu. Papatyalı, ayçiçeği desenli, renkli ve dekoratif çiçekli hediye kutuları arasında seçim yaparak sevdiklerinizin kalbini çalabilirsiniz. Her kutu, özenle seçilmiş takılar, parfümler, çikolatalar ve özel tasarım bileziklerle dolu, unutulmaz bir deneyim sunar. Bikutumutluluk ile çiçekli hediyeleri keşfedin, sepetinize ekleyin, birleştirin ve sevdiklerinize gönderin!

Bikutumutluluk
Bikutumutluluk.com'da Kapıda Ödeme Hediye İmkanı

Bikutumutluluk.com'da Kapıda Ödeme Hediye İmkanı

Bikutumutluluk.com, kapıda ödeme imkanıyla kullanıcılarına kolay ve güvenli alışverişin kapılarını aralıyor. Kredi kartı kullanmayanlar için havale ya da kapıda ödeme seçenekleriyle hızlı teslimat ve kişiye özel hediyelerle sevdiklerinizi mutlu edin.

Bikutumutluluk